sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Jouluinen Porvoo


Minun sekä ystäväni piti lähteä pienelle irtiotolle arjesta katsastamaan jouluista Porvoota. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos ystäväni ollessa estynyt. Hotelli oli jo varattuna, joten ystävän peruuttaminen tarjosi hyvän tilaisuuden aikuisten kahdenkeskiselle minilomalle.






Onneksi mummolle sopi tulla katsomaan lapsia keskellä viikkoa ja niimpä lasten lähtiessä aamulla kouluun, me suuntasimme autoon ja kohti jouluisia tunnelmia.






Ihan ei päästy paikan päälle lumisen sään aikaan, mutta nytkin sää näytti suosivan. Pakkasta oli kirpeät -10, aurinko paistoi ja lumihuntukin oli maassa. Miehen mukaan lisäksi kävi kylmä viima, mutta itse en tainnut sellaista paljoa huomata, vaan sää oli kylmä, mutta ihana. Juuri sellainen joka sopii joulu fiilistelyn hakemiselle.






Olimme perillä Porvoossa hieman ennen keskipäivää, sisäänkirjautuminen hotellille oli vasta klo 15:sta jälkeen, olimme siis ajoissa.
Vatsassa tuntui hieman jo nälkä, joten veimme auton parkkiin ja lähdimme etsimään ruokapaikkaa. Keskustasta löytyi Thaimaalainen Sabaai, jonka tulinen lounas tuntui juuri sopivalta kylmään säähän.  



Lounaan jälkeen kävelimme pitkin vanhan kaupungin kujia ja pujahdimme kylmää viimaa pakoon pikkuruisiin putiikkeihin. Putiikkien tarjonta ei aivan uponnut minun makuuni, vaikka jotain löysinkin. Lisäksi jäin kaipaamaan enemmän jouluista tavara valikoimaa. Varsinkin, kun sitä jouluista tunnelmaa lähdettiin etsimään. Se mikä kuitenkin oli aivan ihanaa, oli kaikkien liikkeiden panostaminen kutsuvaan sisääntuloon. Niin kotoisaa ja niin jouluisaa.










Koska Porvoo ei ole kovin iso, ehdeimme hyvin päivässä kiipeämään Linnamäelle, josta oli hienot näkymät alas kaupunkiin. Ihastelemaan jokirantaa sekä sen punaisia aittoja.
 Ja vain käpsöttelemään edestakaisin keskustan ja vanhankaupungin väliä.




Kävimme kahvilla vanhanajan henkeä huokuvassa Cafe Gabriolessa, joka sijaitsee keskustassa vuosisadan vaihteessa rakennetussa jugendtalossa. Sisällä istuessa pystyi aistimaan miten menneen ajan hienosto on käynyt paikan päällä syömässä palan kakkua.


Illalla kävimme vielä syömässä tapaksia Eloisa wine & foodissa. Satuimme paikalle sopivalla hetkellä, sillä samana iltana paikassa järjestettiin shampanja tasting,joten paikka oli täynnä. Meidän jälkeemme tulleet eivät enää mahtuneet sisään.
Tapakset riittivät hyvin täyttämään vatsan.
Päivän tutkiskelujen jälkeen olikin mukavaa palata hotellille, kömpiä pehmoisiin lakanoihin ja odottaa että pääsee saunaan.







 Hotelliksi olin valinnut pienen buotique hotelli- Pariisin Villen.



Mukava pikkuinen loma ja kaunis, viihtyisä hotelli.