sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Hotellien top 10, joissa olen yöpynyt.



Nyt, kun matkustelemaan ei ole päässyt, on pitänyt tyytyä menneiden matkojen muisteluun tai heittäytyä tulevien matkojen suunnitteluun. 
Itselleni matkoissa vaikein osa on majapaikkojen varaaminen, jotta saisi hyvän ja viihtyisän paikan ilman maltaiden maksamista. Eikä ripaus jotain erilaista ole ollenkaan pahaksi. Yleensä hotellien tarjonta ja kirjo on ylitsepursuava, eikä kaikkiin hotelleja tarjoavien sivustojen kuviin tai arvosteluihin ole luottamista, siksi hotelli suositukset ja postaukset ovat itselleni namia. 

Muutamissa blogeissa on julkaistu listoja matkustelun top 10. Ja joissakin on listattu parhaita yöpymisiä kuten Matkalla lähelle tai kauas

Itsellekin on osunut matkan varrella monta helmeä, joista antaa suosituksensa muille ilomielin. 

Tässä omat parhaat hotellit sekalaisessa järjestyksessä. 

1. Thaimaa: Thavorn Beach Village resort ja spa



Kauniilla omalla rannalla sijaitseva 5 tähden hotelli, Phuketissa. Rannalla oli aina tilaa, siellä oli rauhallista eikä siellä ollut kaupustelijoita. 
Hotellilla taasen oli suurin ja kaunein  uima-allas alue, missä olen koskaan ollut. 




Huoneet olivat kauniit, siistit ja tilavat. Hotelli ei ollut keskustassa, mutta tarjosi Shutle buss yhteyden Patongille useamman kerran päivässä. 






2. Florida: Parrot Key hotel & villas


Tässä hotellissa yöpymisestä haaveilin heti, kun road trippimme Amerikkaan varmistui. Kaksi yötä täällä eivät olleet ne edukkaimmat, mutta hotellin ympäristö, neljä lämmitettyä allasta ja shutle buss yhteys Key Westin keskustaan takasivat viihtyvyyden ja sen että rahalle sai vastinetta. 







3. Vietnam: Hoi An Silk Village resort & spa



Tämän hotellin helmi oli sen palvelu. Palvelu oli hyvää, huomioivaa ja miellyttävää olematta kuitenkaan imelää. Eikä hotellin puitteissakaan ollut vikaa. 




Kauniit huoneet, kaksi rauhallista allas aluetta ja shutle buss yhteys Hoi Anin vanhaan kaupunkiin tai rannalle, tekevät tästä hotellista ehdottomasti vierailun arvoisen. Täällä oli kaikki. 

4. Marokko: Riad Be Marrakech 


Tämä oli yksi niistä hotelleista, joissa halusin yöpyä. Tai oikeastaan Riadeista, kun Marrakechista puhutaan. Monien matkaajien suosima, sokkeloisten kujien takaa löytyy tunnelmallinen Riad. Jonka sisustus jab yksityiskohdat saivat minut ihastelemaan kokonaisuutta. 





Vaikka Riad on matkailijoiden suosiossa oli palvelu hyvää ja ystävällistä, jopa maksupäätteen toimimattomuus hotellia maksaessa ei ollut ongelma.
Suosittelen yöpymään täällä, mikäli matkaat Marrakechiin. 



5. Portugali: The Biester Charm House 


Tämä ihastuttava majatalo olisi loistava häämatkalaisille ja pariskunnille, mutta toimi myös ystäville, mikäli samassa sängyssä nukkuminen ei haittaa. 



Tunnelmallinen ja kotoisa, maittavalla aamupalalla ja kävely etäisyydellä monista Sintran nähtävyyksistä. 



6. Romania: Hotel Bulevard Sighisoara 


Majoittuvat vieraat otettiin hyvin vastaan, vai mitäs tuumaatte huoneessa olevasta tervetulotoivotuksesta? Joku tällainen pieni asia voi nostaa hotelli kokemuksen aivan eri tasolle verrattuna muihin hotelleihin. Ainakin minä arvostan



Hotellin aamupala oli hyvä samoin kuin hotellin sijainti. Kannattaa yöpyä, mikäli Transsylvaniassa matkailee. 



7.  Puola: Scandic Gdansk



Tästä hotelli yöpymisestä on jo aikaa, eikä hotellista ole kuvia säästynyt, nämä kuvat on lainattu Hotels.comilta. 

Tämä hotelli ei tuolloin ollut sistukseltaan erikoinen, mutta se miksi sen tänne nostin oli ensikohtaaminen vastaanotossa. Koskaan aiemmin minulta ei ole tiedusteltu olemmeko paikassa ensimmäistä kertaa ja mitä haluaisimme nähdä. Vastauksen annettuamme saimme paikan kartan, johon ympyröitiin kohteet joissa haluamme vierailla, mutta bonuksena saimme vielä ohjeet miten sinne Julkisilla kulkuneuvoilla pääsemme. Hienoa! 

8. Viro: Von Stackelberg Hotel


Löytö Tallinnan hotelleissa. Ihastuttava sisustus niin yleisis tiloissa kuin huoneissa. 
Maittava Aamupala, kävelyetäisyydellä vanhasta kaupungista ja helppo saapua omalla autolla. Hotellilla oli hieno tapa muistaa vieraita aina iltaisin. 



9. Venäjä: Petroff Palace 


Palatsi, kuka ei haluaisi joskus yöpyä oikeassa palatsissa. Moskovassa se oli mahdollista ja vielä kohtuu hintaan. Kaunis kuin koru. 


10. Suomi: Hotelli Pariisin Ville



Varmasti Suomen yksi parhaimmista hotelleista. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla vanhassa Porvoossa. Hotellin tunnelma on harmoninen ja sistus on kaunis kautta linjan. Palvelu oli yksilöllistä ja huomaavaista. Aamupalalla oli hyödynnetty paikallisia tuottajia ja Aamupala oli riittoisa ja maittava. Kokonaisuus saa tämän hotellin jäämään muistoihin.




tiistai 28. huhtikuuta 2020

Uteliaisuutta ja vieraanvaraisuutta Moskovassa


En voi kieltää etteikö Moskovan matkaan olisi sisältynyt ennakkoluuloja tai -asenteita, mutta kaikista niistä jouduin luopumaan.





Tuo mahtipontinen maa sykähdytti pääkaupungin tarjonnalla, pitkään viikonloppu vierailuun tuntui tekemistä ja katsottavaa riittävän. Mm. Leninin mausoleumi, Gum-tavaratalo, metroasemat, Kreml ja pyhän Vasilin katedraali. Näistä jo Kremlissä voisi viettää useamman tunnin jollei päivän. Jonot varsinkin Kremliin ja Leninin mausoleumiin olivat pitkät, emmekä mekään ehtineet sisään ensimmäisenä päivänä, joten sunnuntaina tulimme jonottamaan aikaisin. 






Elokuun säät suosivat meitä 30 asteen lämmöllä, joten ulkona pitkässä jonossa seisominen ei haitannut. 
Edellisenä päivänä Leninille menevässä jonossa seisoessa tultiin jonottaville sanomaan, ettei kannata turhaan enää seisoa jonossa tästä kohtaa eteenpäin, koska enää tänään ei tästä ehdi ihmiset sisälle. Enpä ole moiseen ennen törmännyt. 






 Toinen minut yllättänyt seikka oli englannilla pärjääminen, useimmiten asioimaan pystyi suhteellisen sujuvasti vain muutamassa kaupassa myyjät eivät osanneet englantia. Sattui niinkin, että yksi myyjä poistui paikaltakin tämän kieliongelman vuoksi. 
Ja takaisin Suomeen tullessa junan hytti emäntä ei osannut kuin Venäjää. 
Ja toki metroasemien nimet oli luettavissa vain kyrillisilla kirjaimilla.. Mikä oli hieman haastavaa, mutta alkeellisilla venäjän kielen taidoilla selvittiin ja oltaisiin selvitty muutoinkin. 







Yllättävää oli myös kansalaisten käytös. Poissa oli se röyhkeys ja etuilu mihin muualla ulkomailla oli yleensä venäläisten toimesta tottunut. Useimmiten oltiin ystävällisiä ja uteliaita.
Uteliaisuus kohdistui siihen mistä olemme? Veikkauksia oli kaikenlaisia. Kun kerroimme olevamme Suomesta saimme osaksemme usein tervetulotoivotuksia ja kiitosta siitä että olemme tulleet. 





Toki matkamyistomyymälöistä löytyi stereotyyppisesti karvahattuja ja maatuskoita ja perinneravintolasta suolakurkkuja silavalla ja vodkalla. 







Sitä mitä Moskovan siloitellun ja siistin katukuvan taakse kätkeytyy ei turistin silmille osunut.ei näkynyt "romani" kerjäläisiä rautatieasemalla tai muuallakaan kaupungilla. 





 

Se mitä näkyi, sai tykästymään Moskovaan. 
Ehkä menneistä ajoista kaupunki on muuttunut. Mutta niin tai näin itseeni kaupunki teki vaikutuksen. Suosittelenkin sitä varteenotettavana vaihtoehtona pitkäksi viikonlopuksi tai kaupunkilomalle. Itse olen tyytyväinen, että sain seuraa ja pääsin Moskovaan.